ОБАВЕШТЕЊЕ – ВОДА И ДАЉЕ НИЈЕ ЗА ПИЋЕ

Након обављеног ванредног узорковања воде за пиће дана 05.06.2023 године и утврђене повећане мутноће воде за пиће у појединим узорцима, проузроковане кишним падавинама и задржавањем талога у градској мрежи, ВОДА И ДАЉЕ НИЈЕ ЗА ПИЋЕ, све до добијања резултата бактериолошке анализе која траје 4-5 дана.

Обилне кишне падавине које су јуче у поподневним часовима погодиле посебно Дубницу, Брајковиће и Галовиће довеле су до поплава у Брајковићима, али и до замућења воде на изворишту Деспотовићи које је искључено из система снабдевања постројења за припрему воде, тако да је доток воде сведен на минимум са изворишта Таорска врела. Због тога је дошло до пада нивоа воде у резервоарима и нестанка воде у вишим деловима града.

Екипе КЈП ,,Елан“, након учешћа у отклањању последица поплава у Брајковићима, приступиле су оспособљавању црпне станице Деспотовићи и прикључењу овог изворишта на систем за водоснабдевање. Негде око 03 часа овај посао је успешно завршен, тако да је обезбеђен значајнији доток воде на постројење.

Сагледавајући целокупну ситуацију као и неизвесност стабилизације временских прилика, Штаб за ванредне ситуације општине Косјерић, на седници одржаној дана 06.06.2023. године донео је Одлуку о увођењу ванредне ситуације у граду Косјерићу и приградским насељима у циљу стварања услова за безбедно и несметано водоснабдевање и отклањање последица елементарних непогода.

У складу са закључком Општинског штаба за ванредне ситуације број: 87-4/2023 од 06.06.2023. године за снабдевање водом за пиће грађанима ће бити на располагању аутоцистерна  према утврђеном распореду.

КЈП ,,Елан“ ће и у будуће предузимати све неопходне мере у циљу обезбеђења редовног водоснабдевања. Надамо се да ће се ситуација што пре поправити на обострано задовољство и молимо грађане за стрпљење и разумевање.