ОБАВЕШТЕЊЕ- ВОДА И ДАЉЕ НИЈЕ ЗА ПИЋЕ

Напори КЈП ,,Елан“ даноноћни рад, појачано испирање филтера, комбинација воде са расположивих водозахвата и испирање делова водоводне мреже, уз незаобилазну стабилизацију временских прилика и дотока далеко чистије воде на постројење дали су очекиване резултате. Резервоари на постројењу су пуни, по нама потпуно чистиом водом, и сви делови града су добили воду.

Екипа Завода за Јавно здравље 08. јуна у 9 часова извршила је узорковање воде и према добијеним резултатима вода на постројењу и у мрежи је потпуно хемијски исправна. Према добијеном извештају ЗЗЈЗ мутноћа воде је у границама  до 1 уз присуство резидуалног хлора до 0,5 мг/л . То практично значи да је вода потпуно хемијски исправна. Потребно је сачекати резултате бактериолошке анализе, које очекујемо најкасније до понедељка 12. јуна и уколико резултати покажу исправност воде морамо урадити још три брза узорковања воде у складу са законском процедуром и тек тада, након добијања решења од надлежне Санитарне инспекције, можемо прогласити да је вода за пиће.

До тада грађанима остаје на располагању снабдевање водом за пиће из аутоцистерне према раније утврђеном распореду и локацијама са две измене и то:

  • Од 11 до 11часова и 30минута Ваоч на скверу и
  • Од 11 и 30 до 12 часова Задружни дом.

Све остале локације остају непромењене. Извињавамо се грађанима са подручја Ваоча због учињеног пропуста. Наша намера је да већини грађана који користе градску мрежу обезбедимо воду за пиће.

Молимо грађане за разумевање и стрпљење у очекивању да се ситуација са водоснабдевањем коначно разреши у току идуће недеље.